Mászófalépítés facebook
 

Mászófogások

Galéria
 • Kiegészítők
 • Szakkönyvek
   
  Jelen könyvvel elsősorban azt az élményt szeretnénk továbbadni másoknak, amit mi magunk is megéltünk a kreatív boulderezés és mászás során, és így szeretnénk bevezetni másokat ezekbe a csodálatos sportágakba. Mivel az általános iskolában elsősorban a játékos tanuláson van a hangsúly, ezért példaként bemutatunk néhány ötletet, hogy hogyan lehet rávezetni a tanulókat a saját élményeiken keresztül a boulderezésre és a mászásra úgy, hogy ezzel párhuzamosan számos mozgásfajtát is megtapasztaljanak.

  TraversFal AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁKBAN

  A falmászás területén vezető szerepet betöltő MR Bouldering célja, hogy kiadványaival segítse az iskolai pedagógusok munkáját. Cégünk fő küldetése, hogy innovatív és minőségi termékeivel és kitűnő vevőszolgálati tevékenységeivel garantálja ügyfelei elégedettségét.

  Arra törekszünk, hogy megbízható partnerei legyünk ügyfeleinknek a testnevelés-oktatás területén. Munkánkat három olyan tényező inspirálja, amely napjainkban egyre jelentősebb hatással van a fiatalok egészségi állapotára:

  1. Folyamatosan nő az elhízottak aránya
  2. Egyre több fiatalnál diagnosztizálják a II-es típusú cukorbetegséget
  3. Ha a jelenlegi étkezési és testmozgással kapcsolatos szokások nem változnak, az előrejelzések szerint a mai fiatalok lesznek az első generáció, amelynek várható élettartama rövidebb lesz a szüleiénél.

  Minket a mászás inspirál, és hiszünk abban, hogy ez a fantasztikus sport segíthet a jelenlegi kedvezőtlen egészségügyi tendenciák megfordításában. A mászás egy egész életen át űzhető sport, amely hatékony segítség lehet a testnevelő tanárok, a speciális nevelési igényű gyermekek oktatói és a fakultatív jellegű sportágak edzői számára. A mászás erősíti a szívet és az érrendszert, növeli az erőt, a rugalmasságot és javítja a mozgáskoordinációt. A mászás az érzelmi és intellektuális fejlődéshez is hozzájárul, így például javítja a problémamegoldó képességet, a türelmet, a kitartást és a bátorságot. Egy jó minőségű mászásoktató program hozzájárul a diákok élethosszig tartó egészségtudatos szemléletének kialakításához.

  A TRAVERSFALAK AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁKBAN című kiadványunk információkkal, tanácsokkal és kreatív gyakorlatokkal segíti a biztonságos, szórakoztató és hatékony mászásoktatás kialakítását. A TRAVERSFALAK AZ ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁKBAN könyv AZ MR Bouldering második kiadása. A könyv hat fejezetre oszlik 140 oldalon: Bevezetés, Bevezető gyakorlatok, Alapgyakorlatok, Más tantárgyakkal összevonható gyakorlatok, Nehéz gyakorlatok és Függelék. A jelen kiadás fontos biztonsági és karbantartási tudnivalókat tartalmaz, valamint hasznos erőforrásokkal segíti a mászófal minél jobb kialakítását. A Bevezető gyakorlatok elvégzése után a többi gyakorlat a tanulók érdeklődése és képességei alapján tetszőleges sorrendben végezhető. A Nehéz gyakorlatokat csak a legügyesebb mászóknak ajánljuk és/vagy az oktatási program vége felé javasoljuk beiktatni.

  Sok sikert kívánunk ehhez az izgalmas és kalandos oktatási programhoz!
  vissza
  Szakkönyvek
  vissza