Mászófalépítés facebook
 

Mászófogások

Galéria
Kötélbiztosítású Falak
  • A fal magasságot a beltér magassága határozza, meg ez lehet akár 6-8-10 méter magas is .A fal áthajlásokkal, plafonokkal strukturált, mellyel a fal részeit nehezíteni tudjuk, a visszahajlások mértéke tetszőlegesen variálható a minél nehezebb és kihívóbb mászási élmény eléréséhez. Ezeket a falakat professzionális felhasználásra is készítjük, kifejezetten, versenyek lebonyolítására. Ez a fal típus, serdülők és felnőttek felhasználására kifejezetten ajánlott, amennyiben a mászó fogás méreteit, típusait válogatjuk, az alsó korosztály is megtalálja az élményt a mászások során. Ezen faltípust kültérre is telepítjük itt a fal burkolólemeze változik, időtállóság tekintetében. A falmagasság itt elérheti a 10-15 métert, lehetnek külön álló tornyok esetleg valamilyen létesítményhez építve. Itt már szükség van, a biztosító hevederek, kötelek, és egyéb speciális eszközök használatára, a falmagasság és az áthajlások nehézsége, változatossága miatt. A mászó falhoz teljes felszerelést és felhasználási, üzemeltetési utasítást mellékelünk. Fontosnak tartjuk, hogy az általunk kivitelezett mászó falak szakszerűen üzemeljenek - amely a megrendelő érdeke is,- ezért képzési rendszerünk keretében vállaljuk a működtető személyzet elméleti és gyakorlati oktatását, amelyet az Országos Munkavédelmi Képző és Továbbképző Kft. (az OMMF oktatási szervezete) állít ki.

    A gyermekek számára a hevederrel és kötéllel való "igazi" mászás nagyon különleges élményt jelent. Ennek során felfedezhetik a saját határaikat, felelősséget kell vállalniuk magukért és másokért, és kölcsönös bizalmat alakítanak ki. Ennek ellenére a kötéllel való mászás és különösen az egymás biztosítása olyan összetett követelményeket jelentenek, hogy azok az elsős és másodikos gyermekek képességeit általában még messze meghaladják. Harmadikos kortól lépésenként be lehet vezetni a gyermekeket a témába. A gyermekek a mászófalon alapvetően csak szakképzett személyek felügyelete alatt biztosíthatják egymást. Azonban a következő gyakorlatokat gond nélkül lehet végezni a normál sportoktatás keretében is. Ehhez az osztályt úgy kell felosztani, hogy egy felügyelő maximum két darab, egyenként három gyermekből álló csapatot felügyelhet mászás közben.
    Annak érdekében, hogy a gyermekek a kezdetektől fogva az optimális kezelést tanulják meg, a tanárokra vonatkozóan kötelező feltétel, hogy rendelkezzenek biztosítási ismeretekkel. Minden további és összetettebb oktatási egységhez már feltétlenül szakképzett edzőt kell bevonni.
    A számos biztosítóeszköz közül jelenleg a következőket ajánljuk: HMS karabíner, hevederek és Peztl Grigri. Mi a saját gyermekcsoportjainkban nagyon jó tapasztalatokat szereztünk a Petzl Grigrivel.