Mászófalépítés facebook
 

Mászófogások

Galéria
Okok az építésre
 • Arra törekszünk, hogy megbízható partnerei legyünk ügyfeleinknek a testnevelés-oktatás területén. Munkánkat három olyan tényező inspirálja, amely napjainkban egyre jelentősebb hatással van a fiatalok egészségi állapotára:

  1. Folyamatosan nő az elhízottak aránya
  2. Egyre több fiatalnál diagnosztizálják a II-es típusú cukorbetegséget
  3. Ha a jelenlegi étkezési és testmozgással kapcsolatos szokások nem változnak, az előrejelzések szerint a mai fiatalok lesznek az első generáció, amelynek várható élettartama rövidebb lesz a szüleiénél.

  Minket a mászás inspirál, és hiszünk abban, hogy ez a fantasztikus sport segíthet a jelenlegi kedvezőtlen egészségügyi tendenciák megfordításában. A mászás egy egész életen át űzhető sport, amely hatékony segítség lehet a testnevelő tanárok, a speciális nevelési igényű gyermekek oktatói és a fakultatív jellegű sportágak edzői számára. A mászás erősíti a szívet és az érrendszert, növeli az erőt, a rugalmasságot és javítja a mozgáskoordinációt. A mászás az érzelmi és intellektuális fejlődéshez is hozzájárul, így például javítja a problémamegoldó képességet, a türelmet, a kitartást és a bátorságot. Egy jó minőségű mászásoktató program hozzájárul a diákok élethosszig tartó egészségtudatos szemléletének kialakításához.

  A mászó fal nem egy divatos kiegészítő, hanem egy olyan oktatási eszköz, ami a felhasználó, fizikális, mentális, szociális, érzelmi fejlődését szolgálja.


  A tornatermi falmászás egy olyan dinamikus tevékenység, mely mindenkinek felkelti a figyelmét, még akkor is, ha nem érdeklődik az intenzív testmozgás iránt.

  Fejlesztőhatását kifejti, fizikai, kognitív, szociális és érzelmi területeken.


  1., A mászó fal használata, szórakoztató, izgalmas és magával ragadó.
  A falmászás a legdinamikusabban fejlődő sport Európában. A tanulók saját igényeikhez és szabad idejükhöz mérten formálhatják a felhasználást.

  A mászó fal felhasználásának lehetőségei:

  - Testnevelési órák
  - Különleges oktatás / speciális osztályok
  - Tanórán kívüli programok / iskola utáni edzések
  - Kiegészítő sportként
  - Pedagógusok továbbképzése / Akkreditált képzés
  - Családi foglalkozások
  - Közösségi szolgáltatások,szabadidős programok
  - Tehetség nevelés
  - Nyári iskolai programok
  - Terápiás programok
  - Rehabilitáció

  2., Az új tananyaggal motiválni tudjuk a felhasználókat és a komplex program segít megfelelni az oktatást érintő kihívásoknak az új évezredben.

  3., Mászás lenyűgöző tevékenység, amely elősegíti az önbecsülés fokozását, miközben hozzájárul az általános fizikai szint javításához, erősíti a szív és izom állóképességét, valamint az erő és a koordináció párhuzamát.

  4., Mászó fal felhasználás lehetőséget nyújt a készségfejlesztésben az alábbi területeken:

  - Csapatépítés
  - Bizalomépítés
  - Pozitív kockázatvállalás
  - Kreatív problémamegoldás
  - Tervezés gondolatban
  - Empátia fejlesztése

  5., Mászó fal felhasználás erőteljes hangsúlyt fektet a kommunikációs készség fejlesztésére melyek a következők:

  - Hallás
  - Beszéd
  - Írás (dokumentálás a mászással kapcsolatosan)

  6., Mászó fal felhasználás ösztönzi az egyéni vezetői készséggel rendelkezőket. Egyedi feladatokat megtervezni, felépíteni, hogy a diákok vezető szerepben gyakorolhassák, hogy a segítségük nélkülözhetetlen az egész csoport sikeréhez.

  7., Mászó fal felhasználás segít a diákoknak az összpontosítás és a koncentrálás gyakorlásában.

  8., Mászó fal felhasználás fejleszti, ösztönzi az önbizalmat a személyes bizalmat az akaratot és bátorságot.

  9., Mászó fal felhasználás a diákoknak lehetőséget ad, hogy megismerjék és gyakorolják az élet fontos erényeit, a türelmet és kitartást.

  10., Mászó fal felhasználást a valós életben is kamatoztathatják, a problémamegoldó képesség fontos lehet a munkában és a tanulás alkalmával is.

  11., A mászás alkalmával az egymásra utaltság miatt nagyon erős bizalom alakul ki a felhasználok körében, ami a valós életben ugyancsak kamatoztatható.
 •