Terápia

Terápia célja, feladata

Gyógytestnevelési csoportok

Bordásfalra Rögzíthető Mászófalak

Általános Iskolák, Óvodák és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények részére

A mászófal /műfal/, egy olyan sokrétűen alkalmazható eszköz a modern testnevelés, mozgásfejlesztés területén, mely aktívan, de észrevétlenül fejleszt mind motoros, mind mentális területeket. Ezt a különleges tulajdonságát megragadva, német orvosok és hegymászók terápiás rendszert dolgoztak ki, és eredményesen használnak, mely a gyermekkor leghatékonyabb specifikus módszerével, játékos formában fejleszt.

Az elmúlt években állandósulni látszik a sérült gyermekek száma az országunkban is, összetételük azonban erősen megváltozott. Egyre gyakrabban diagnosztizálnak autisztikus, vagy súlyos magatartás zavarral küzdő gyermekeket már óvodás korban, az általános iskolában pedig még inkább. A gyakori koraszülés miatt sok a látássérült, vagy hallássérült gyermek, mindez gyakran társul mozgássérüléssel is.
A MR Bouldering folyamatosan keresi az újabb lehetőségeket, amelyekkel segíteni tud a különböző fokban sérült gyermekeken. Az a célunk, hogy mindenkit eljuttassunk saját képességei felső határáig, hogy felnőttként minél könnyebben tudjanak integrálódni az épek közé, saját munkájukkal tudják megteremteni megélhetésüket.

A mozgás, a mozgással kapcsolatos terápiák hatékonysága bármilyen típusú, súlyosságú és korú sérült gyermek esetében bizonyítottan kiváló. Ezen terápiák egyike a Magyarországon még egyáltalán nem elterjedt TERÁPIÁS FALMÁSZÁS.”Bármilyen élményt lehet úgy használni, hogy az a gyerekek épülését szolgálja.

Az élménypedagógia során a résztvevők érzelmi, kognitív és viselkedési szinten is bevonódnak. Az élményt követő tudatosítás mélységétől függően, az élmények személyiségfejlesztő hatása fokozható”
Hazánkban jelenleg is zajlik ilyen témában akkreditált terapeutaképzés.Nyugat Európa országaiban, Németországban, Ausztriában és Svájcban is nagyon kedvelt, elterjedt tevékenység a falmászás. A sérült gyermekek, felnőttek terápiái között kiemelt helyet foglal el. Nem csupán fogyatékos személyek terápiás kezelésére lehet alkalmas a falmászás, hanem mozgásszervi betegségben szenvedőknek, illetve sportsérülést elszenvedett személyeknek is különösen ajánlott.

Közösség

Név és cím

EFFY-GUIDE Bt.

3700 Kazincbarcika, Móricz Zsigmond tér 1.

maszofalepites@gmail.com

+36 70 36 35 382